Dávkovač náplní SELMI FILLER PRALINE

    Dostupnost: Na dotaz

    Cena na dotaz

    Vysoká produktivita plněné čokolády

    Vstřikuje kapalné náplně (s maximální viskozitou čokolády)

    Kalibrované dávkování pístovým čerpadlem

    Musí být připojen ke zdroji stlačeného vzduchu

    Popis

    Tento takzvaný „plnič“ slouží k rychlému dávkování různého množství náplně především do čokoládových forem. Dávkování je řízeno pomocí mikroprocesoru, tudíž můžete množství náplně přesně specifikovat podle typu náplně (záleží na její hustotě a množství). Díky tomuto stroji je plnění dutých čokoládových forem rychlejší a pohodlnější.

    Pracovní proces spočívá v tom, že připravené množství konkrétní náplně nalijete do horního jehlanovitého zásobníku. Nastavíte na stroji požadovanou teplotu výdejních trysek a následně vložíte formu, která je již vylitá čokoládou. Puštěním trysky se skrz čerpadlo natlačí náplň do příslušné formy v požadovaném množství a ihned se pomocí vibračního stojanu srovná hladina (díky vibracím se také odstraní přebytečné bubliny, které způsobují mimo jiné i menší trvanlivost produktu). Následný proces pokračuje například zchlazením a uzavřením spodní části formy opět nějakou čokoládovou náplní. Po konečném vyhladnutí jsou připravené plněné bonbóny pro bonboniéry. Případně se dá dávkovat i menší množství a vkládat lískový oříšek apod.

     

    video produktu zde

     

    Jednotlivé části stroje se dají velmi jednoduše a rychle rozdělat, pro snadné čištění a údržbu a to včetně pístového čerpadla, horního jehlanovitého zásobníku a trysek. V místě trysek je samozřejmě ohřev a následné udržování teploty. Čím je hustota krému menší, tím je produktivita vyšší. Rychlost plnění u tohoto stroje je až 360 forem / hodinu.

     

    Technické údaje:

    • Objem nádrže: 6 kg náplně
    • Příkon: 1,4 kW - tři fáze, 5 vodičů. 400V
    • Rozměry: výška. 550 mm, šířka 600 mm, hloubka 425 mm
    • Rychlost plnění je 6 forem / minutu

     

    Charakteristika:

    • Vysoká produktivita plněné čokolády
    • Vstřikuje kapalné náplně (s maximální viskozitou čokolády)
    • Kalibrované dávkování pístovým čerpadlem
    • Musí být připojen ke zdroji stlačeného vzduchu

    Dotaz na produkt

    Děkujeme za váš zájem. Ať už máte zájem o podrobnější informace nebo chcete znát jen cenu produktu, neváhejte nám napsat. Vyplňte a odešlete formulář níže a my se vám v co nejkratším termínu ozveme.

    Your name *
    Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.

    Perfektní produkty z čokolády

    S výrobou neodolatelných pralinek vám pomůžou tempírky, které je možné dovybavit dalším příslušenstvím – potahovacími pásy, chladícími tunely. Pro větší cukrářský provoz doporučujeme tuto kombinaci strojů SELMI: profesionální průtokovou tempírku Legend, trysku na plnění forem Injection a dávkovač náplní Filler.

    K výrobě krájených náplní doporučujeme cukrářskou dvojitou řezačku (tzv. kytaru) z pevného hliníku a drátů z nerezové oceli. Pro výrobu většího množství náplní se výborně hodí multifunkční cukrářský stroj Chef. Pro potahování čokoládou je ideální temperovač čokolády Legend a polevový pás R200 Legend.

    TIP: Na míru Vám můžeme navrhnout automatické výrobní linky na tabulky, pralinky a jiné pochutiny.

    „Beans to Bar“ – od kakaového bobu po finální čokoládu

    Pokud chcete garantovat nejvyšší kvalitu a výjimečnou chuť čokolády, řešením je výroba vlastní čokolády. Koncept „Beans to bar řeší celý proces výroby od kakaových bobů po finální čokoládu.

    Kakaové boby jednoduše upražíte v univerzální pražírně ROASTER, rozdrtíte a zbavíte slupek ve stroji WINNOWER  a pomocí zařízení GRINDER rozmělníte na hrubou pastu. Poté se čokoláda míchá a tvoří se jemná pasta v zařízení MICRON. Nakonec směs přefiltrujete přes velmi jemné síto pomocí stroje VIBRO a následně čokoládu zpracujete v temperovacím stroji dle vlastní fantazie. Celá výroba může být i poloautomatická – přesun mezi stroji může být prováděn potrubním systémem pomocí podtlaku. Technologie výroby čokolády z kakaových bobů je nejen velmi rychlá, ale také nemění výživové hodnoty a organoleptické vlastnosti bobů.

     

    Copyright CESK 2025  |  Mapa webu