Dávkovací trysky SELMI INJECTION

    Dostupnost: Na dotaz

    Cena na dotaz

    Jednoduché dávkovací trysky pro plnění formy

    Příslušenství kompatibilní s Plus ExFutura Ex a Top Ex.

    Popis

    SELMI INJECTION - nástavec s plnicí tryskami

    Základna s rychlou montáží na temperovací stroje a výměnnými tryskami pro plnění forem. Nezávislé vytápění dávkovací hlavy, tepelná regulace pomocí dvou malých prvků. Vnitřní kontrola dávkování. Hlava se nasazuje přímo na výtokový kohout.

    Tato hlava funguje na principu rovnoměrného rozdělení toku čokolády na jednotlivé výdejní trysky, díky kterým lze rychle plnit větší množství forem na čokoládu (bonbonierové tvary, pralinky). A to jak pro duté tvary, pro pozdější naplnění, tak plné tvary. Pomocí pedálu přerušíte krátce tok z trysek a vložíte formu. Následně pak uvolníte pedál a proud čokolády padne přesně do konkrétní formy. Díky vibracím stroje se čokoláda ihned zbaví případných nežádoucích bublin a ustálí se rychle ve vodorovné poloze. Případně můžete špachtlí dorovnat povrch. Pokud nalijete jen menší množství čokolády při vyšších vibracích, čokoláda vytvoří dutý tvar pro následné ruční nebo automatické plnění.

     

    video produktu zde

     

    Charakteristika:

    • Příslušenství kompatibilní s Plus Ex, Futura Ex a Top Ex. Mohou být postaveny podle potřeb klienta
    • Změna tryskové hlavy může být prováděna pouze s výměnnou spodní základnou
    • Lze přerušit tok čokolády z trysek
    • Deska s tryskami je do maximální velikosti 275x175 mm

    Dotaz na produkt

    Děkujeme za váš zájem. Ať už máte zájem o podrobnější informace nebo chcete znát jen cenu produktu, neváhejte nám napsat. Vyplňte a odešlete formulář níže a my se vám v co nejkratším termínu ozveme.

    Your name *
    Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.

    Perfektní produkty z čokolády

    S výrobou neodolatelných pralinek vám pomůžou tempírky, které je možné dovybavit dalším příslušenstvím – potahovacími pásy, chladícími tunely. Pro větší cukrářský provoz doporučujeme tuto kombinaci strojů SELMI: profesionální průtokovou tempírku Legend, trysku na plnění forem Injection a dávkovač náplní Filler.

    K výrobě krájených náplní doporučujeme cukrářskou dvojitou řezačku (tzv. kytaru) z pevného hliníku a drátů z nerezové oceli. Pro výrobu většího množství náplní se výborně hodí multifunkční cukrářský stroj Chef. Pro potahování čokoládou je ideální temperovač čokolády Legend a polevový pás R200 Legend.

    TIP: Na míru Vám můžeme navrhnout automatické výrobní linky na tabulky, pralinky a jiné pochutiny.

    „Beans to Bar“ – od kakaového bobu po finální čokoládu

    Pokud chcete garantovat nejvyšší kvalitu a výjimečnou chuť čokolády, řešením je výroba vlastní čokolády. Koncept „Beans to bar řeší celý proces výroby od kakaových bobů po finální čokoládu.

    Kakaové boby jednoduše upražíte v univerzální pražírně ROASTER, rozdrtíte a zbavíte slupek ve stroji WINNOWER  a pomocí zařízení GRINDER rozmělníte na hrubou pastu. Poté se čokoláda míchá a tvoří se jemná pasta v zařízení MICRON. Nakonec směs přefiltrujete přes velmi jemné síto pomocí stroje VIBRO a následně čokoládu zpracujete v temperovacím stroji dle vlastní fantazie. Celá výroba může být i poloautomatická – přesun mezi stroji může být prováděn potrubním systémem pomocí podtlaku. Technologie výroby čokolády z kakaových bobů je nejen velmi rychlá, ale také nemění výživové hodnoty a organoleptické vlastnosti bobů.

     

    Copyright CESK 2025  |  Mapa webu