28. 11. 2011

Chladící technika v restauraci

Správné skladování potravin je v restauraci nutností, kterou podmiňují hygienické normy. Z tohoto důvodu je investice do kvalitní chladící techniky nezbytná. Každá restaurace klade na chladící techniku vysoké nároky. Kromě zajištění vysoké kvality skladovaných potravin se vyplatí investovat do chladících zařízení, které se snadno udržují a šetří elektrickou energii.

Chladící technika je pro vás klíčová pokud potřebujete uchovat jídlo, omáčky zmrzlinu, cukrářské výrobky a další potraviny bez jakýchkoliv ztrát.  Díky správnému skladování si potraviny i hotové gastronomické produkty udrží správnou konzistenci, chuť i vůni. Při rozhodování o tom, jakou chladící techniku si do své restaurace pořídit, je samozřejmě nutné zohlednit specifické potřeby konkrétního provozu.

Mezi základní typy chladící techniky v gastronomických provozech patří chladící a mrazící skříně a šokové zchlazovače neboli šokery.

Chladící a mrazící skříně

Chladící a mrazící skříně nabízí profesionální standard chlazení potravin. Pořídit si můžete chladničky pro gastronomii s digitálním termometrem v různých velikostech, v klasickém nebo nerezovém provedení, nebo speciální mrazící skříňě pro gastronomické provozy. Kombinovaná chladící a mrazící skříň se vám bude hodit, pokud potřebujete udržet tuhost a čerstvost zmrzliny a cukrářských výrobků bez jakýchkoliv ztrát.  

Šokery

Šokery neboli šokové zchlazovače a zmrazovače respektují hygienické a sanitační normy, šetří váš čas i elektrickou energii. Jsou určeny pro delší uchování vyrobených jídel po jejich přípravě pro pozdější výdej. Hotové pokrmy je podle hygienických norem nutné vydat do tří hodin po dokončení tepelné úpravy, jinak je nutné použít právě šoker.

Šokové zchlazování probíhá podle předem stanovené zchlazovací křivky, aby bylo maximálně potlačeno množení mikroorganismů. Kvalitní šokery jsou vybaveny elektronickou kontrolou, vizuálním a zvukovým alarmem, nabízí možnost pro výběr z programů pro různé druhy potravin i různé hmotnosti.

Snadná údržba a úspora elektrické energie

V každém provozu je důležitá úspora elektrické energie, proto se vyplatí investovat do techniky, která uchová potraviny dokonale čerstvé a zároveň zbytečně neplýtvá elektrickou energií. Náročné podmínky potravinářských a gastronomických provozů a přísné hygienické normy kladou vysoké nároky na snadnou údržbu, tu umožňuje chladící technika vyrobená z odolných a snadno omyvatelných materiálů. 

Další články

Nejprodávanější stroje máme skladem

9. 5. 2022
Přichází teplé slunečné dny, a proto je nejvyšší čas přemýšlet nad pořízením strojů na letošní sezónu.  Nejprodávanější stroje máme...

Pojištění s námi se vyplatí!

27. 4. 2022
Elektrický zkrat, poškození stroje, únik vody nebo jednoduchá lidská chyba. To všechno jsou situace, které dokážou zatopit každému, kdo vlastní...

Dejte o sobě vědět aneb propagace je důležitá

20. 4. 2022
Zvládli jste veškeré papírování a konečně sedíte se šálkem lahodné kávy ve své vlastní kavárně či cukrárně. Jak ale docílíte toho, aby k vám na...

Jakou zmrzlinou letos oslovíte své zákazníky?

12. 4. 2022
Pomalu ale jistě se blíží letní sezóna a to znamená jediné – plánování a příprava novinek, kterými potěšíte své zákazníky. Jestli vám dochází...
Copyright CESK 2025  |  Mapa webu