2. 7. 2012

Čisté trubky zaručí skvělou chuť i barvu piva

Každý znalec piva si jistě vybaví scénu z Menzelova filmu Postřižiny, ve kterém Jiří Schmitzer objíždí na svém motocyklu značky Laurin & Klement místní hostince, aby si zkontroloval v jaké kvalitě čepují jeho pivo. Perfektní barva, říz, pěna a chuť jsou tím, co dělá z piva nejoblíbenější nápoj v Čechách, respektive takřka po celé Evropě. A perfektní pivo, které zákazníkům chutná, dělá čisté výčepní zařízení.

Každý znalec piva si jistě vybaví scénu z Menzelova filmu Postřižiny, ve kterém Jiří Schmitzer objíždí na svém motocyklu značky Laurin & Klement místní hostince, aby si zkontroloval v jaké kvalitě čepují jeho pivo. Perfektní barva, říz, pěna a chuť jsou tím, co dělá z piva nejoblíbenější nápoj v Čechách, respektive takřka po celé Evropě. A perfektní pivo, které zákazníkům chutná, dělá čisté výčepní zařízení.

Pouze voda k čištění nestačí

Důsledná péče o výčepní techniku vám zajistí nejen efektivní odstranění nánosů pivního kamene, ale také zlikvidování nežádoucích mikroorganismů, které se množí trubkách výčepního zařízení. Základem čistého potrubí je každodenní  proplachování pivního vedení vodou, udržování čistoty narážecích hlav a pravidelné odstraňování úlomků krycích víček z pivních sudů.

Důsledná péče se vám rozhodně vyplatí. Oceníte ji nejen vy sami, ale především vaši zákazníci a štamgasti, kteří se k vám budou rádi vracet na dobré a kvalitní pivo. V opačném případě na vás zanevřou a jejich důvěru si budete znovu těžko získávat.  

I přes zodpovědné proplachování je potřeba jednou týdně, nebo maximálně každé dva týdny vyčistit trubky pomocí chemických roztoků. Kvalitní sanitační přístroje vám umožňují nejen čištění chemické, ale také chemicko-mechanické, které je bezpochyby nejúčinnější. Chemicko-mechanické čištění totiž kombinuje průtok sanitačního roztoku trubkami s mechanickým odstraněním všech nečistot za pomocí speciálních houbiček. Díky tomu odstraníte z potrubí výčepního zařízení všechny nečistoty, které by mohli znehodnotit chuť a kvalitu piva.

Medaile za čistotu

Plzeňský prazdroj přišel před sedmi lety s kampaní “Za čisté trubky”, pomocí které se snažil vyburcovat zákazníky, aby si stáli za kvalitou točeného piva. Hostinští, kteří dodržují pravidelnou údržbu výčepních zařízení se mohou pochlubit zlatou medailí od pivovaru, kterou si zpravidla lepí na dřevěnou desku. Bohatě polepená cedule je pak pro hosty jakousi zárukou, že jejich oblíbený půllitr se k nim dostal čistými trubkami.

Jak se ale pivo z čistých trubek pozná? Především má jiskrně zlatou barvu a čistou, sněhově bílou a krémovou pěnu. Nesmí být zakalené, má pořádný říz a bohatou chuť, která nezmizí, ani když vám z půllitru spadne pěna.

Další články

Nejprodávanější stroje máme skladem

9. 5. 2022
Přichází teplé slunečné dny, a proto je nejvyšší čas přemýšlet nad pořízením strojů na letošní sezónu.  Nejprodávanější stroje máme...

Pojištění s námi se vyplatí!

27. 4. 2022
Elektrický zkrat, poškození stroje, únik vody nebo jednoduchá lidská chyba. To všechno jsou situace, které dokážou zatopit každému, kdo vlastní...

Dejte o sobě vědět aneb propagace je důležitá

20. 4. 2022
Zvládli jste veškeré papírování a konečně sedíte se šálkem lahodné kávy ve své vlastní kavárně či cukrárně. Jak ale docílíte toho, aby k vám na...

Jakou zmrzlinou letos oslovíte své zákazníky?

12. 4. 2022
Pomalu ale jistě se blíží letní sezóna a to znamená jediné – plánování a příprava novinek, kterými potěšíte své zákazníky. Jestli vám dochází...
Copyright CESK 2025  |  Mapa webu