2. 4. 2019

Dvoudenní profesionální kurz výroby a zpracování zmrzliny

Tradiční cukrářské řemeslo, ale i technologické inovace jsou spojeny v kurzu výroby a zpracování zmrzliny pro začátečníky. Kurz povede italský cukrář a zmrzlinář Matteo Manzotti.

Na co se během kurzu můžete těšit? 

První den kurzu

1) úvod a teorie zmrzliny

2) vysvětlení a popis strojů a pomůcek

3) výroba ovocného poché, polev a ochucovadel do zmrzliny

4) výroba cukrářského krému a krému zabaione na zmrzlinu

5) zmrzlinové směsi: pasterizace

 

Druhý den kurzu

1) výroba, počítání receptů a kalkulace kopečkové zmrzliny

2) zmrzlina s ovocným poché, cukrářským krémem a krémem zabaione

3) výroba na stroji GX, ukázka strojů na točenou zmrzlinu a šlehačku

4) zmrzlina na talíři

5) marketing a balení
 

Matteo Manzotti

Již od mala se pohyboval v cukrářské laboratoři se svým otcem Danielem, který je pro něj největší mistr. Jeho rodina řídí zmrzlinárny a cukrárny přes 35 let. Ve svých 10 letech upekl první dezert a tím to vše začalo. Od té doby prošel několika speciálními kurzy, v roce 2012 začal studovat obor cukrařina, pekařina, poté absolvoval další kurzy cukrařiny a přitom pracoval v rodinném podniku. V roce 2015 vyhrál konkurz na veletrhu ze 70 účastníků díky jeho vlastnímu receptu - dort Framboise Supreme a byl oceněn velkými cukráři jako je Iginio Massari. O rok později se opět účastnil soutěže a podruhé vyhrál první cenu s jeho novou tvorbou "Ambra".

 

Po ukončení kurzu obdržíte certifikát a slevový voucher k nákupu zmrzlinového stroje Frigomat.

Místo konání: CESK, a.s., Jarní 44i, 614 00, Brno – Maloměřice

Termín: 9.4. - 10.4.2019 od 9:00 do 17:00

Školitel: Matteo Manzotti z Itálie

Max. počet míst: 12

Podívejte se na mapu ZDE.

 

Více informací a přihlašovací formulář najdete ZDE.
Dotazy ohledně kurzu posílejte na pazourkova@cesk.cz

 

Uzávěrka přihlášek je 5. dubna 2019. 

Těšíme se na Vás

Další články

Nejprodávanější stroje máme skladem

9. 5. 2022
Přichází teplé slunečné dny, a proto je nejvyšší čas přemýšlet nad pořízením strojů na letošní sezónu.  Nejprodávanější stroje máme...

Pojištění s námi se vyplatí!

27. 4. 2022
Elektrický zkrat, poškození stroje, únik vody nebo jednoduchá lidská chyba. To všechno jsou situace, které dokážou zatopit každému, kdo vlastní...

Dejte o sobě vědět aneb propagace je důležitá

20. 4. 2022
Zvládli jste veškeré papírování a konečně sedíte se šálkem lahodné kávy ve své vlastní kavárně či cukrárně. Jak ale docílíte toho, aby k vám na...

Jakou zmrzlinou letos oslovíte své zákazníky?

12. 4. 2022
Pomalu ale jistě se blíží letní sezóna a to znamená jediné – plánování a příprava novinek, kterými potěšíte své zákazníky. Jestli vám dochází...
Copyright CESK 2025  |  Mapa webu