19. 4. 2012

Proč si lidé rádi čepují pivo sami?

Ne nadarmo se říká, že Češi jsou národem „pivařů“. Svědčí o tom nejen tuzemské přední příčky v konzumaci piva na osobu, ale i rozvinutá kulturně-společenská atmosféra hospodských zařízení. Stále neochvějně platí, že „u zdroje“ se na konci dne řeší všechny důležité politické události. Co se ale mění, je role výčepního. Lidem se totiž zalíbilo čepovat si pivo vlastními silami.

Ne nadarmo se říká, že Češi jsou národem „pivařů“. Svědčí o tom nejen tuzemské přední příčky v konzumaci piva na osobu, ale i rozvinutá kulturně-společenská atmosféra hospodských zařízení. Stále neochvějně platí, že „u zdroje“ se na konci dne řeší všechny důležité politické události. Co se ale mění, je role výčepního. Lidem se totiž zalíbilo čepovat si pivo vlastními silami.

Národ (pivařů) sobě

Samoobslužné výčepy instalované přímo na stole, k němuž usedají zákazníci, jsou již zavedenou novinkou měnící tradiční kolorit hospodského výčepu. Zatímco u svého osobního vrchního najde pochopení či radu pro svůj splín hlavně jednotlivec, návštěva provozu s profesionálními samovýčepy je především skupinovou záležitostí.

Možností vlastního čepování piva lze nalákat hosty na netradiční posezení. Ať už u příležitosti firemní akce, oslavy či večírku, funkce samovýčepu spočívá v atraktivní aktivitě podporující kolektiv a soutěživost. Pro majitele provozu tento fakt nemusí znamenat jen skutečnost, že víc lidí, víc vypije.

Já jsem tady vrchní

I v kolektivu se vždy najde jeden zákazník, který se chce ujmout role experta a demonstrovat, jak správně natočit sklenici lahodného zlatavého moku. Vlastnoručně natočené pivo chutná zajisté víc, než pozdě přinesený „podmírák“ se spadlou pěnou. Výbornou chuť a kvalitu nápoje však u samovýčepů podporuje i možnost točení piva přímo z tanků.

Pro provozovatele stále oblíbenějších samovýčepů, na nichž je založena celá filozofie podniku, je navíc příjemnou zprávou, že štamgasti si nikdy nepřijdou stěžovat na špatně umytou sklenici. Díky v zařízení zabudovanému ostřiku si ji dokonale umyjí sami.

Záliba zákazníků ve vlastním čepování piva má tudíž vliv jak na samotný provoz, tak i další služby restauračního zařízení. Úspora nákladů a času personálu se může snadno promítnout v extra servisu týkajícího se jiných nápojů či jídla.

Další články

Nejprodávanější stroje máme skladem

9. 5. 2022
Přichází teplé slunečné dny, a proto je nejvyšší čas přemýšlet nad pořízením strojů na letošní sezónu.  Nejprodávanější stroje máme...

Pojištění s námi se vyplatí!

27. 4. 2022
Elektrický zkrat, poškození stroje, únik vody nebo jednoduchá lidská chyba. To všechno jsou situace, které dokážou zatopit každému, kdo vlastní...

Dejte o sobě vědět aneb propagace je důležitá

20. 4. 2022
Zvládli jste veškeré papírování a konečně sedíte se šálkem lahodné kávy ve své vlastní kavárně či cukrárně. Jak ale docílíte toho, aby k vám na...

Jakou zmrzlinou letos oslovíte své zákazníky?

12. 4. 2022
Pomalu ale jistě se blíží letní sezóna a to znamená jediné – plánování a příprava novinek, kterými potěšíte své zákazníky. Jestli vám dochází...
Copyright CESK 2025  |  Mapa webu