2. 4. 2015

Připravte svým zákazníkům barevné velikonoční menu

Počasí nám sice v poslední době moc nepřeje a zima opět ťuká na dveře, ale to není vůbec překážkou pro veselé a hlavně barevné Velikonoce. A jak je můžete svým zákazníkům zpestřit? Držte se tradic!

Zelený čtvrtek – ideální čas pro zelené koktejly! Fantazii se meze nekladou – vyzkoušejte lahodné spojení ananasu se zelenou (Božkov Peprmint), nebo kombinaci kokosového mléka, špenátu, hrušky a zázvoru. Milujete banány? Vytvořte banánový green smoothie – přilejte do vody rozmixovaný banán s kouskem něčeho „zeleného“ (římský salát, polníček, ledový salát či jitrocel). Napečte jidáše a bochánky mazané medem – uctíte tak symboliku čtvrtku ve dni zrazení Krista Jidášem.

Velký pátek – půst na maso, nikoli na chuťové buňky! Ačkoli je pátek nejsmutnějším dnem celých Velikonoc díky připomenutí ukřižování Ježíše Krista, pro chuťové buňky vašich zákazníků si smrt zajisté nepřijde! Připravte si pro ně kysanou polévku se zelím či chléb s vejcem. Také houbové lívanečky nebo ukrajinský velikonoční chléb pascha určitě potěší strávníky jakéhokoli věku.

Bílá sobota – vzkříšení k životu! Symbolika života se prolíná celým tímto svátečním dnem – upečte beránky, mazance nebo hnětynky. Nabídněte také osvěžující bílé koktejly – smíchejte bílý rum, cukrový sirup a citronový džus s mátou nebo překvapte své zákazníky mojitem!

Boží hod velikonoční – čas na skopové maso a pálenku! Jehněčí kotletky, skopové na česneku nebo pečené stehno – aspoň jeden z těchto pokrmů by neměl v nedělní nabídce chybět. Slivovice, hruškovice, višňovice nebo meruňkovice – nabídněte hostům k masovým hodům domácí pálenku.

Velikonoční pondělí – vajíčková záplava! Proložte vajíčky celé menu – začněte míchanými vajíčky na snídani, zapečte vejce se sýrem a houbami na oběd a k večeři zpracujte vajíčkovou pomazánku. Že se vejce nehodí do nápojů? Nesmysl! Domácí proteinový drink z měkkého tvarohu, mléka a vajíček může posloužit mimo jiné také jako skvělý recept na kocovinu.

Nezapomeňte ani na zeleno-červený Krasličák, který můžete podávat přes celé velikonoční svátky. Vyzdobte svou prodejnu velikonočními symboly, a pusťte tak jaro nejen do vaše podniku, ale i do srdcí vašich hostů :)

Veselé Velikonoce přeje tým CESK

 

Další články

Nejprodávanější stroje máme skladem

9. 5. 2022
Přichází teplé slunečné dny, a proto je nejvyšší čas přemýšlet nad pořízením strojů na letošní sezónu.  Nejprodávanější stroje máme...

Pojištění s námi se vyplatí!

27. 4. 2022
Elektrický zkrat, poškození stroje, únik vody nebo jednoduchá lidská chyba. To všechno jsou situace, které dokážou zatopit každému, kdo vlastní...

Dejte o sobě vědět aneb propagace je důležitá

20. 4. 2022
Zvládli jste veškeré papírování a konečně sedíte se šálkem lahodné kávy ve své vlastní kavárně či cukrárně. Jak ale docílíte toho, aby k vám na...

Jakou zmrzlinou letos oslovíte své zákazníky?

12. 4. 2022
Pomalu ale jistě se blíží letní sezóna a to znamená jediné – plánování a příprava novinek, kterými potěšíte své zákazníky. Jestli vám dochází...
Copyright CESK 2025  |  Mapa webu