Dávkovač forem SELMI TUTTUNO

    Dostupnost: Na dotaz

    Cena na dotaz

    Automatická výroba pralinek a tabulek včetně jejich plnění

    Popis

    SELMI TUTTUNO - automatická výroba pralinek apod.

    Dávkovač je schopen automaticky vyrábět různé produkty. Principem je plnění polykarbonátové formy čokoládou i náplní s kousky např. ořechů v jednom kroku.

    Vyrábí: pralinky, kuličky, vajíčka, tyčinky a podobné tvary

    Pomocí transportního pásu se posílají jednotlivé formy, dávkovač je dle nastaveného času automaticky naplní dle požadované dávky a ihned formu pošle na vibrační desku, aby se náplň zbavila přebytečných bublin.

    Navíc vám výrobu usnadní software s uloženými recepty na vytvoření nejčastějších plněných čokoládových výrobků. K dispozici je také možnost přizpůsobení receptu.

    Zavedení čokolády a plnění produktu je pomocí dvojice ohřívaných trysek regulovaných v čele stroje. Dávkovač Tuttuno lze doplňovat externě pomocí vyhřívaných trubek, které dodáváme.

    Stroj lze doplnit o vibrační stůl a dávkovač forem.

     

    Technické údaje

    • Hodinová produkce: okolo 90 forem/h
    • vyrábí: pevné čokolády, pralinky, plněné tyčinky, apod.
    • Příkon: 3,5 kW třífázové 380V, 5 pólů, 16A

    Je potřeba být připojen k přívodu stlačeného vzduchu.

    Charakteristika:

    • Kompaktní velikost.
    • Ideální pro použití na pracovní desky jako tapiserie pro cukrovinky, kávy, zmrzliny apod.
    • Používá se pro zpestření kornoutů na zmrzlinu a poháry, čokoláda, ochucené kávy, horkou čokoládu, atd.
    • Vybaven objemovým dávkovačem a řízením toku pomocí pedálu.

     

    Možnost dokoupení podavače forem.

    Dotaz na produkt

    Děkujeme za váš zájem. Ať už máte zájem o podrobnější informace nebo chcete znát jen cenu produktu, neváhejte nám napsat. Vyplňte a odešlete formulář níže a my se vám v co nejkratším termínu ozveme.

    Your name *
    Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.

    Perfektní produkty z čokolády

    S výrobou neodolatelných pralinek vám pomůžou tempírky, které je možné dovybavit dalším příslušenstvím – potahovacími pásy, chladícími tunely. Pro větší cukrářský provoz doporučujeme tuto kombinaci strojů SELMI: profesionální průtokovou tempírku Legend, trysku na plnění forem Injection a dávkovač náplní Filler.

    K výrobě krájených náplní doporučujeme cukrářskou dvojitou řezačku (tzv. kytaru) z pevného hliníku a drátů z nerezové oceli. Pro výrobu většího množství náplní se výborně hodí multifunkční cukrářský stroj Chef. Pro potahování čokoládou je ideální temperovač čokolády Legend a polevový pás R200 Legend.

    TIP: Na míru Vám můžeme navrhnout automatické výrobní linky na tabulky, pralinky a jiné pochutiny.

    „Beans to Bar“ – od kakaového bobu po finální čokoládu

    Pokud chcete garantovat nejvyšší kvalitu a výjimečnou chuť čokolády, řešením je výroba vlastní čokolády. Koncept „Beans to bar řeší celý proces výroby od kakaových bobů po finální čokoládu.

    Kakaové boby jednoduše upražíte v univerzální pražírně ROASTER, rozdrtíte a zbavíte slupek ve stroji WINNOWER  a pomocí zařízení GRINDER rozmělníte na hrubou pastu. Poté se čokoláda míchá a tvoří se jemná pasta v zařízení MICRON. Nakonec směs přefiltrujete přes velmi jemné síto pomocí stroje VIBRO a následně čokoládu zpracujete v temperovacím stroji dle vlastní fantazie. Celá výroba může být i poloautomatická – přesun mezi stroji může být prováděn potrubním systémem pomocí podtlaku. Technologie výroby čokolády z kakaových bobů je nejen velmi rychlá, ale také nemění výživové hodnoty a organoleptické vlastnosti bobů.

     

    Copyright CESK 2025  |  Mapa webu